Aisthisi

Το "Κέντρο Ειδικών Θεραπειών: Αίσθηση" αποτελεί Κέντρο Λογοθεραπείας, Θεραπείας Σίτισης, Μαθησιακών Δυσκολιών, Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων και Συμβουλευτικής Γονεών.

Ο λογότυπος, αποτελεί ένα συνοθύλευμα παραστάσεων που απεικονίζεται μέσω γεωμετρικών σχημάτων που προκύπτουν από φόρμες των γραμμάτων, για χρήση σε διάφορες εφαρμογές.

Τα γεωμετρικά σχήματα, συμπληρώνουν την λέξη: αίσθηση, ένα βιολογικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται από έναν οργανισμό για την αισθητικότητα: την διαδικασία συλλογής πληροφοριών για τον κόσμο και την ανταπόκριση του οργανισμού σε ερεθίσματα.

Όλοι γνωρίζουμε τις 5 αισθήσεις: Όραση, Ακοή, Όσφρηση, Αφή και Γεύση.
Αγνοούμε λοιπόν, τα δύο επιπλέον συστήματα αισθήσεων, αυτό της ιδιοδεκτικότητας (της αίσθησης που μας λέει που είναι το σώμα μας στο χώρο) και του αιθουσαίου συστήματος (επιτρέπει στο άτομο να γνωρίζει την θέση του μέσα στον χώρο, την κίνηση, την ταχύτητα και διεύθυνση της κίνησης).

Ο εγκέφαλος είναι ένα υπέροχα πολύπλοκο όργανο που είναι σε θέση να λαμβάνει δεδομένα από όλα αυτά τα συστήματα ταυτόχρονα και να τα συνθέτει για να μας δώσει μια πλήρη εικόνα του περιβάλλοντός μας. Ο εγκέφαλος απαιτεί στοιχεία από όλα τα αισθητήρια συστήματα για να δημιουργήσει έναν εφαρμόσιμο χάρτη του τι συμβαίνει γύρω μας και να διατυπώσει μια επιθυμητή απόκριση.

Η χρωματική παλέτα, βασίζεται σε ζεστά και φιλικά για το άτομο, χρώματα, τα οποία αποπνέουν οικειότητα.

Category: Marketing & advertising, Visual identity
Designed: 2024
Location: Rethymno, Crete

Results